top of page
Isomix Vloersysteem.png
VanWylick.png
VanWylick.png
Isomix Vloer PP.jpg

Stationsgebouw Arnhem, 4500 M2

De hedendaagse bouwprofessional kiest uitsluitend voor bouwmaterialen van topkwaliteit. Vloeren vormen – als een wezenlijk fundament van bouwconstructies – daarop geen uitzondering. Voor architecten, aannemers en vloerenleggers is het Isomix® Vloersysteem dé oplossing voor het snel en efficiënt realiseren van een hoogwaardige, egaliserende, isolerende en drukvaste C-eps mortel. 

Isomix® Vloersysteem egaliseert, isoleert en is drukvast

2020020 - Vloeren.png

Een groot voordeel is dat hierin ook meteen alle leidingen verwerkt kunnen worden, en dat op elke gewenste hoogte. Dit maakt dit innovatieve vloersysteem tot de ideale onderlaag. Egaliserend, isolerend, drukvast, brandwerend én duurzaam.

Ongeacht of het nu gaat om een akoestische zwevende vloer, een onderlaag voor vloerverwarming of een vloer boven een parkeerkelder: het Isomix® Vloersysteem biedt architecten en aannemers een ongekende ontwerp- en bouwvrijheid. Want doordat de Isomix® C-eps mortel licht in gewicht is, is ook een veel lichtere cascobouw mogelijk.

Met het Isomix® Vloersysteem is het mogelijk om elk type vloer snel en efficiënt aan te leggen. Voor aannemers betekent dat een snelle doorlooptijd van het bouwproces en dus lagere kosten.

 

Ook vloerenleggers werken graag met het Isomix® Vloersysteem. Met name het lage eigengewicht én het grote egaliserende vermogen van het Isomix® Vloersysteem maken het ophogen en isoleren van vloeren heel eenvoudig. En dat zowel bij nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Isomix herbergt een aantal unieke kernwaarden in één product:

Vloer-Egaliseert.png
Vloer-Isolerend.png
Vloer-Drukvast.png
Vloer-Brandwerend.png
Vloer-Duurzaam.png
Vloer-Circulair.png

Het Isomix® Vloersysteem is een egaliserende, isolerende en drukvaste C-eps mortel waarin alle leidingen verwerkt kunnen worden, en dat op elke gewenste hoogte.  De cementgebonden
C-eps mortel
bestaat hoofdzakelijk uit gerecycelde EPS-korrels, vermiculiet en diverse toeslagstoffen. De druksterkte bedraagt tussen 200 kPa en 1500 kPa.

Wat is het Isomix® Vloersysteem?

2020020 - Vloeren.png
Isomix Vloersysteem.png

Isomix® kan in elke gewenste dikte worden aangebracht. Door het wellen van de isolatieplaten in de C-eps mortel kan de vloer geïsoleerd worden tot de vereiste isolatiewaarde. Bij uitstek geschikt voor het naadloos isoleren van vloeren, het uitvullen van leidingwerk en voor toepassing als onderlaag voor vloerverwarming. 

Op de onderlaag kan, ten behoeve van een zwevende uitvoering, een akoestisch isolerende tussenlaag worden geplaatst.

 

Het Isomix® Vloersysteem is daarmee bijvoorbeeld de ideale oplossing voor een extra sterke vloer boven een parkeerkelder of een perfect isolerende vloer tussen twee of meer woonlagen.  Maar ook bij de renovatie van een vloer in een transformatiegebouw bent u met het Isomix® Vloersysteem verzekerd van een snelle en efficiënte werkwijze. 

2020017 Vloersysteem.jpg
van wylick picto's 10.png

Isomix® Vloersysteem egaliseert, isoleert en is drukvast

Isomix® Vloersysteem geeft u ongekende ontwerp- en bouwvrijheid

Voor architecten en aannemers biedt het Isomix® Vloersysteem een ongekende ontwerp- en bouwvrijheid. Want doordat de Isomix® C-eps mortel licht in gewicht is, is een veel lichtere cascobouw mogelijk.

Het Isomix® Vloersysteem ook voor renovatie

 

Het Isomix® Vloersysteem is niet alleen geschikt voor nieuwbouw, maar ook voor renovatie en transformatie van bestaande gebouwen. Met name het lage eigengewicht én het grote egaliserende vermogen van het Isomix® Vloersysteem maken het ophogen en isoleren van vloeren bij renovatieprojecten heel eenvoudig.

Isomix® levert waterpas

op en egaliseert in een beweging

 

Met de Isomix® C-eps mortel is het mogelijk om op vloeren hoogteverschillen tot 8 cm snel waterpas te egaliseren. Voor grotere hoogteverschillen of verhogingen is een sandwich van Isomix® C-eps mortel en EPS-delen de beste oplossing.

Isomix® levert U hoge isolatiewaarde en een uitgekiend legplan

 

Het Isomix® Vloersysteem isoleert boven de gemiddelde isolatienorm en gaat standaard tot een Rc-waarde van 6. Met behulp van een uniek AutoCAD-systeem wordt eerst de thermische kwaliteit van de vloer berekend. Hier komt een berekening van de isolatiewaarde uit conform NEN 1068. Met als uiteindelijk resultaat een uitgekiend legplan met een exacte calculatie van de benodigde hoeveelheid C-eps mortel en EPS-materiaal. Daardoor is er weinig tot geen afval en weet de vloerenlegger precies waar welke EPS-plaat in welke dikte moet komen te liggen. Deze methode werkt sterk tijdbesparend.

Isomix® Vloersysteem dempt en isoleert in

één laag

 

Het Isomix® Vloersysteem voldoet aan alle moderne bouweisen. Zo vragen steeds meer winkels die direct boven een parkeergarage liggen om een geïsoleerde vloer met een Rw-waarde van 3,5. Die vloer moet bovendien bestand zijn tegen het gewicht van bijvoorbeeld een pompwagen of rolcontainer. Met het Isomix® Vloersysteem kan iedere bouwer eenvoudig aan die vraag voldoen.

Isomix® Vloersysteem is geschikt voor elke ondergrond

 

Met het Isomix® Vloersysteem is het moeiteloos mogelijk om elke kruipruimte tot de hoogte van de afwerkvloer te vullen. Scheve houten vloeren worden met Isomix® C-eps mortel perfect geëgaliseerd, zonder dat de onderliggende balklaag en de kespen te zwaar worden belast. Met het Isomix® Vloersysteem ontstaat een mooie, isolerende bedding waarop eventueel ook een houten vloer met vloerverwarming kan worden gelegd.

2020017 Vloersysteem.jpg

Gebruik onze gratis en handzame web-app calculator voor het 

Isomix® Vloersysteem

Met deze gratis web-app kunt u snel en handig binnen handbereik eenvoudig de juiste berekeningen maken.

 

Door het invoeren van de juiste maten en gewenste materialen - volgens KOMO - ziet u direct of de uitkomst - Lamdawaarde - voldoet aan de  NEN 1068 en NPR 2068, opgenomen in het Bouwbesluit.

Met deze calculator berekent u wat u écht nodig heeft. Hiermee voorkomt u fouten en dus onnodige kosten waardoor u mogelijk te duur bent. Met deze web-app kunt U al uw berekeningen onbeperkt opslaan, printen en delen.

logo C-eps.png
Sample doos Isomix Vloersysteem.png

Bestel gratis een sample van ons Isomix® Vloersysteem 

Isomix Vloersysteem.png

Isomix® Vloersysteem staat voor brandveiligheid, duurzaamheid en circulair bouwen

Vloer-Brandwerend.png

Of u nu alleen de Isomix® C-eps mortel gebruikt of kiest voor een compleet isolerend Isomix® Vloersysteem, in beide gevallen bent u verzekerd van een goede brandveiligheid. Isomix® heeft brandklasse A2 - s1,d0. Met Isomix® wordt namelijk een compartimering van de isolatieplaten gecreëerd die branduitbreiding voorkomt.

Vloer-Drukvast.png

Een Isomix® Vloersysteem bewijst zijn duurzaamheid al vanaf de verwerking.

Door de nauwkeurige voorcalculatie en het transport van de C-eps mortel in bulk blijft er weinig tot geen afval achter op de bouwplaats. Bovendien bestaat de Isomix® C-eps mortel tot 80 procent uit gerecyclede EPS-korrels, waardoor deze na afloop van de levensduur kan worden hergebruikt voor nieuwe grondstof.  

Vloer-Circulair.png

Een Isomix® Vloersysteem heeft een bewezen levensduur van 30 jaar. Wanneer een vloer na afloop van de levensduur wordt gesloopt, kan het verwijderde Isomix® 

materiaal worden gerecycled en als nieuwe grondstof worden hergebruikt.

Isomix® certificeringen voor duur-zaamheid en energieneutraal bouwen

Komo logo
VCA1 (2).jpeg
iso_14001.jpeg

Isomix® voldoet zowel als C-eps mortel als volledig Dak- en Vloersysteem aan de allerhoogste kwaliteitseisen.

Zo is de Isomix® C-eps mortel voorzien van het KOMO attest-met-productcertificaat. Bovendien onderstrepen het BREEAM- en BENG-certificaat de grote aandacht die Isomix® heeft voor duurzaamheid en energieneutraal bouwen.

bottom of page