top of page
Isomix Daksysteem.png
VanWylick.png
VanWylick.png
Isomix Dak PP.jpg

Isomix® Daksysteem 

isolerend en drukvast 

onder afschot

De hedendaagse bouwprofessional kiest uitsluitend voor bouwmaterialen van topkwaliteit. Daken vormen daarop geen uitzondering. Voor architecten, aannemers en dakdekkers is het Isomix® Daksysteem dé oplossing voor het snel en efficiënt realiseren van een hoogwaardige, perfect afgewerkte ondergrond. Isolerend, drukvast, brandwerend, waterafstotend, windvast én duurzaam.

2020020 - Daken - doorsnede.png

Ongeacht of het nu gaat om een plat of hellend dak of om een specifiek dakconcept zoals bijvoorbeeld een leef-, tuin- parkeer- of zonnedak: het Isomix® Daksysteem biedt architecten en aannemers een ongekende ontwerp- en bouwvrijheid. Doordat de Isomix® C-eps mortel licht in gewicht is, is ook een veel lichtere casco-bouw mogelijk.

Met het Isomix® Daksysteem is het mogelijk om elk type dak snel en efficiënt aan te leggen. Voor aannemers betekent dit een snelle doorlooptijd van het bouwproces en dus lagere kosten.

Voor dakdekkers, maakt het Isomix® Daksysteem, het aanleggen van een dak aanzienlijk eenvoudiger. Zo krijgen zij een schone, gladde en eventueel al voorgestreken ondergrond. Daarbij maakt de isolerende, drukvaste en waterafstotende C-eps mortel ook meerzijdig afschot mogelijk.

 

Kortom, met het Isomix® Daksysteem creëert u als bouwprofessional de perfecte tussenlaag voor elk dakontwerp en -uitvoering. Daar kunt u op bouwen!

Isomix en Isomix® Plus herbergt een aantal unieke kernwaarden in één product:

Isomix Pictos in lagen.png
Dak-Isolerend.png
Dak-Drukvast.png
Dak-Brandwerend.png
Dak-Waterafstotend trans.png
Dak-Windvast.png
Dak-Gewicht.png
Dak-Duurzaam.png
Dak-Circulair.png
Isomix Vloersysteem

Het Isomix® Daksysteem bestaat uit isolatieplaten van wisselende dikte, opgevuld en afgewerkt met isolerende C-eps mortel. De cementgebonden C-eps mortel  bestaat hoofdzakelijk uit gerecyclede EPS-korrels, vermiculiet en diverse toeslagstoffen. De druksterkte bedraagt tussen 200 kPa en 1500 kPa.

Isomix® Daksysteem 

biedt u unieke bouw- en ontwerpvrijheid

2020020 - Daken  Doorsnede 2.png

Isomix® Plus is een speciaal ontwikkelde waterafstotende C-eps mortel. Dit maakt Isomix® Plus ideaal als basislaag voor elk daksysteem en ook voor dakconcepten zoals leef-, tuin-, parkeer- of zonnedaken.

De Isomix® Daksysteem C-eps mortel verhardt in twee dagen tot een drukvaste, onbrandbare en naadloze afschotlaag met uitstekende isolerende eigenschappen. Het Isomix® Daksysteem is daardoor een uitermate geschikte ondergrond voor alle dakbedekkingsconstructies op platte en flauwhellende daken. En dat zowel voor nieuwbouw als renovatie.

Met het Isomix® Daksysteem kan in één arbeidsgang zowel een goede isolatie, een meerzijdig afschot, als een vlak, naadloos oppervlak worden gerealiseerd.

 

Meerzijdig afschot

 

Bij het maken van meerzijdig afschot wordt het afschot van elk punt van het dak naar de afvoeren gecreëerd. Gootbanen met plasvorming zijn hiermee verleden tijd. Afschot dient ertoe dat een dak watervrij wordt gemaakt. Een één- of tweezijdig afschotsysteem is hiervoor niet afdoende. Met het Isomix® Daksysteem kan het benodigde meerzijdig afschot eenvoudig worden gerealiseerd. Dit is dé oplossing die plasvorming voorkomt.

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

Licht in ge-wicht, maakt dakconcepten en ontwerpen in elke uitvoering mogelijk

Isomix Pictos in lagen.png
  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

Het product is in alle fases van de bouw duurzaam

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon

Afval kan worden hergebruikt als nieuwe grondstof

2020017 - Daksysteem.jpg
van wylick picto's .png

Isomix® levert meervoudig afschot naar hemel-waterafvoer met variabele hellingshoeken

IsomixPlus
IsomixPlus

Isomix® Plus Daksysteem 

is waterafstotend

Isomix doos.png

De nieuwste innovatie van Isomix® is Isomix® Plus. Deze isolerende, drukvaste én waterafstotende C-eps mortel rekent definitief af met het probleem van doorslag van vocht.

 

Dankzij de extra meerwaarde van deze waterafstotende C-eps mortel tilt u uw dakconstructie naar een nóg hoger niveau.

 

Isomix® Plus is ideaal als basislaag voor elk intensief gebruikt conceptdak. Wilt u een dak met unieke waterafstotende kwaliteiten? Kies dan voor Isomix® Plus!

IsomixPlus Daksysteem.png

Vraag de gratis monsterdoos aan en ervaar zelf de unieke waterafstotende eigenschap van Isomix® Plus.

Release juni 2020

2020017 - Daksysteem.jpg

Gebruik onze gratis en handzame web-app calculator voor het 

Isomix® Daksysteem

Met deze gratis web-app kunt u snel en handig binnen handbereik eenvoudig de juiste berekeningen maken.

 

Door het invoeren van de juiste maten en gewenste materialen - volgens KOMO - ziet u direct of de uitkomst - Lamdawaarde - voldoet aan de  NEN 1068 en NPR 2068, opgenomen in het Bouwbesluit.

Met deze calculator berekent u wat u écht nodig heeft. Hiermee voorkomt u fouten en dus onnodige kosten waardoor u mogelijk te duur bent. Met deze web-app kunt U al uw berekeningen onbeperkt opslaan, printen en delen.

logo C-eps.png
2021120 daksensor foto verloop.jpg
Logo Daksenor.png

De Daksensor monitort realtime
de conditie van elk dak!

De Daksensor bewaakt de conditie van uw dak realtime. De Daksensor kan in een vroeg stadium vochtophoping in het isolatiepakket, onder de eigenlijke dakbedekking, registreren. U krijgt een goede indicatie vóórdat het vocht naar binnen door slaat. Zo kunt u tijdig maatregelen nemen.

2021120 VanWylick - Daksenor systeem Isomix.png

Isomix®, De perfecte onder- en

tussenlaag voor elk dak

Voor dakdekkers, architecten en aannemers biedt het Isomix® Daksysteem een ongekende ontwerp- en bouwvrijheid. Want doordat de Isomix® C-eps mortel licht in gewicht is, is een veel lichtere cascobouw mogelijk.

Het Isomix® Daksysteem óók voor bestaande daken

 

Het Isomix® Daksysteem is niet alleen geschikt voor nieuwbouw, maar ook voor het vervangen of na-isoleren van bestaande daken. Tot een hoogteverschil van 8 cm kan daarbij worden volstaan met het aanbrengen van uitsluitend een laag Isomix® Plus C-eps mortel als egalisatie- en afschotlaag. Bij grotere daken met meer hoogteverschil, of als er een meerzijdig afschot nodig is, is een basislaag met EPS-platen de beste oplossing. Met het Isomix® Daksysteem gaat ook het na-isoleren in één arbeidsgang, waardoor kosten worden bespaard.

Isomix® levert hoge  isolatiewaarde en een uitgekiend legplan

 

Het Isomix® Daksysteem isoleert tot elke gewenste isolatiewaarde. Met behulp van een uniek AutoCAD-systeem wordt eerst de thermische kwaliteit van het dak berekend. Hier komt een berekening van de isolatiewaarde uit conform NTA 8800. Met als uiteindelijk resultaat een uitgekiend legplan met een exacte calculatie van de benodigde hoeveelheid C-eps mortel en isolatieplaten. Daardoor is er weinig tot geen afval en weet de dakdekker precies waar welke isolatieplaat in welke dikte moet komen te liggen. Deze methode werkt sterk tijdbesparend.

Het Isomix® Daksysteem is onmisbaar bij hoogbouw

Het eindresultaat van elk Isomix® Daksysteem is een wind- en waterongevoelige dakafwerking met een bewezen levensduur van 30 jaar. De omgekeerde ballastwerking van de Isomix® C-eps mortel maakt daarbij een losse ballastlaag overbodig. Met name bij hoogbouw is dat een onmisbare eigenschap. Niet voor niets ligt er op meer dan de helft van alle hoogbouw in Nederland een isolerende bedding van Isomix®.

Het Isomix® Daksysteem levert U een schone ondergrond als basis

 

Dakdekkers in heel Nederland maken al meer dan dertig jaar gebruik van de cement-gebonden C-eps mortel als basislaag voor hun afwerking.

Dat is ook niet zo verwonderlijk, want zij hoeven zich geen zorgen te maken over het juiste afschot en ze treffen een schone, gladde ondergrond aan.

Sample doos Isomix Daksysteem.png

Bestel gratis een sample van ons Isomix® Daksysteem 

Isomix Daksysteem.png

Bestel gratis een sample van ons  Isomix® Plus Daksysteem 

Sample doos Isomix Plus Daksysteem.png
IsomixPlus Daksysteem.png
Schermafbeelding 2019-11-14 om 10.59.19.

Isomix® Daksysteem staat voor brandveiligheid, circulair bouwen en is drukvast

Dak-Brandwerend.png

Of u nu alleen de Isomix® C-eps mortel gebruikt of kiest voor een compleet isolerend Isomix® Daksysteem, in beide gevallen bent u verzekerd van een goede brandveiligheid.  Isomix® heeft brandklasse A2 - s1,d0. Met Isomix® wordt namelijk een compartimering van de isolatieplaten gecreëerd die branduitbreiding voorkomt.

Dak-Circulair.png

Een Isomix® Daksysteem heeft een bewezen levensduur van 30 jaar. Wanneer een dak na afloop van de levensduur wordt gesloopt, kan het verwijderde Isomix® 

materiaal worden gerecycled en als nieuwe grondstof worden hergebruikt.

Dak-Drukvast.png

Het Isomix® Daksysteem vormt een blijvend stabiele ondergrond voor het dakbedekkingssysteem.

Er vindt geen vervorming plaats, wat de levensduur van de dakbedekking verlengt.

Isomix® certificeringen voor duur-zaamheid en energieneutraal bouwen

Komo logo
VCA1 (2).jpeg
iso_14001.jpeg

Isomix® voldoet zowel als C-eps mortel als volledig Dak- en Vloersysteem aan de allerhoogste kwaliteitseisen.

Zo is de Isomix® C-eps mortel voorzien van het KOMO attest-met-productcertificaat. Bovendien onderstrepen het BREEAM- en BENG-certificaat de grote aandacht die Isomix® heeft voor duurzaamheid en energieneutraal bouwen.

bottom of page